Δωρεάν Έλεγχος Επιλεξιμότητας για τα Προγράμματα Επιδοτήσεων
Accounting & Bussiness Consulting

Στην ερώτηση αν ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός είναι επιλογή ή ανάγκη, η απάντηση είναι μονόδρομος και δεν αφήνει χώρο για διλήμματα.

Και ενώ τα πρώτα βήματα για την ψηφιοποίηση έχουν γίνει, οι επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να μετασχηματιστούν ψηφιακά. Όροι όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, τεχνητή νοημοσύνη, υπολογιστικό νέφος  ακούγονται ολοένα και περισσότερο και οι επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν την ψηφιακή μετάβαση.

Με τον όρο Ψηφιακό Μετασχηματισμό δεν νοείται απλώς η χρήση περισσότερης τεχνολογίας από τις επιχειρήσεις. Αναφερόμαστε στην υιοθέτηση και υλοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών και λύσεων από τις επιχειρήσεις, σε περιοχές που δεν υπήρχαν πριν, βελτιώνοντας έτσι τη λειτουργία και δημιουργώντας ένα νέο σύγχρονο μοντέλο επιχειρείν.

Η επιχείρηση μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο, χρήματα, χρησιμοποιώντας αποδοτικότερα τον χρόνο των εργαζομένων της και αυτοματοποιώντας διαδικασίες. Από την καλύτερη και πιο εύκολη συλλογή δεδομένων ως την καλύτερη εμπειρία των πελατών, οι επιχειρήσεις βλέπουν εξοικονόμηση κόστους και αύξηση κέρδους.

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός αποτελεί  προτεραιότητα για τις χώρες τις Ε.Ε. και με τη σειρά της η Ελλάδα, καλείται να υλοποιήσει ψηφιακά έργα με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, τη βελτίωση της καθημερινότητας, την ανάπτυξη των επιχειρήσεων κ.α. Στην εξίσωση του ψηφιακού μετασχηματισμού προστέθηκε και η στήριξη της Ε.Ε. μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων. Για το λόγο αυτό, το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0. και το νέο ΕΣΠΑ θέτουν ως βασικό πυλώνα την «Μετάβαση στη Ψηφιακή Εποχή».

Για το σχεδιασμό της ψηφιακής στρατηγικής από τις επιχειρήσεις στο νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί, είναι απαραίτητη η χρήση των κατάλληλων συμβουλευτικών υπηρεσιών. Οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην νέα πραγματικότητα, θα πρέπει να συνεργαστούν με συμβουλευτικές εταιρείες, που θα τους βοηθήσουν να υιοθετήσουν σταδιακά τις κατάλληλες τεχνολογικές λύσεις. Ο σύμβουλος είναι υπεύθυνος για να αναλύσει την υφιστάμενη κατάσταση, να προτείνει λύσεις και να βρει χρηματοδοτικές λύσεις για την υλοποίηση των νέων πρακτικών.

Συνοψίζοντας, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός δεν είναι μόδα, δεν είναι τάση, ούτε καν επιλογή. Είναι αναγκαιότητα και είναι μία διαρκής προσπάθεια, που απαιτεί χρόνο, στρατηγική και το κατάλληλο δυναμικό για την υλοποίηση του.

Εμείς είμαστε δίπλα σας σε όλη τη διάρκεια για να σας αναλύσουμε την υφιστάμενη κατάσταση και να σας προετοιμάσουμε για τη σταδιακή μετάβαση στη νέα, ψηφιακή εποχή, προτείνοντας σας λύσεις στις πιθανές προκλήσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 216.700.2549 ή ηλεκτρονικά στο info@addadvantage.gr για να κάνουμε

 

0 Likes
1318 Views

Διαβάστε επίσης

Show Buttons
Hide Buttons