Δωρεάν Έλεγχος Επιλεξιμότητας για τα Προγράμματα Επιδοτήσεων
Accounting & Bussiness Consulting

Πρόγραμμα ψηφιακής αναβάθμισης λογιστών – φοροτεχνικών εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-20, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ), κ. Κωνσταντίνο Κόλλια.

Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε:

«Οι λογιστές κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας απετέλεσαν ένα από τους πιο βασικούς συνεργάτες του κράτους και βοήθησαν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και με διαφάνεια να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση στους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για την επιβίωσή τους. Τώρα έχουν να επιτελέσουν και ένα ακόμη σημαντικό έργο, που λέγεται «My Data», που θα επιταχύνει όλη τη διαδικασία της φορολογικής συμμόρφωσης στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια αυτά είμαι περήφανος που οι υπηρεσίες του ΕΠΑνΕΚ και του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων κατάφεραν να εξασφαλίσουν, με διαφάνεια και με γρήγορες διαδικασίες, το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα ενισχύσει τους λογιστές για να επιτύχουν την άμεση ψηφιακή τους αναβάθμιση και να είναι έτοιμοι να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στους πολίτες».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, κ. Κ. Κόλλιας, δήλωσε:

«Στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητη η διαρκής στήριξη των λογιστών – φοροτεχνικών. Ειδικά αυτή την περίοδο, όπου όλοι γνωρίζουμε πόσο βάρος έχει σηκώσει ο κλάδος για να υλοποιήσει τα μέτρα στήριξης για την πανδημία, μαζί με τις τρέχουσες υποχρεώσεις και τις καινούργιες, όπως είναι η εφαρμογή του MyData. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και στις υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ για τη συνεργασία μας, ώστε να υλοποιηθεί ένα σημαντικό πρόγραμμα για τους συναδέλφους. Θα συνεχίσουμε πιστά σε αυτή την κατεύθυνση, πάντα στο πλευρό των οικονομολόγων και των λογιστών – φοροτεχνικών».

Πηγή:https://bit.ly/3DqbF2m

0 Likes
1028 Views

Διαβάστε επίσης

Show Buttons
Hide Buttons