Δωρεάν Έλεγχος Επιλεξιμότητας για τα Προγράμματα Επιδοτήσεων
Accounting & Bussiness Consulting

Αναμένεται άμεσα η προκήρυξη στοχευμένης δράσης μη επιστρεπτέας επιχορήγησης ειδικά για τις τουριστικές επιχειρήσεις φιλοξενίας.

Μέσω της νέας δράσης θα αποδίδεται στις τουριστικές επιχειρήσεις φιλοξενίας μέρος του κεφαλαίου κίνησης που χρειάζονται για την αγορά πρώτων υλών ώστε να λειτουργήσουν εκ νέου, αμέσως μόλις τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν και με τα μέτρα προστασίας που θα προβλεφθούν. Με τον τρόπο αυτό η δράση συνιστά ένα μέτρο παροχής κινήτρων για την ενίσχυση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και την αποφυγή απώλειας θέσεων εργασίας.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι, μεταξύ άλλων, θα πρέπει:
• να δραστηριοποιούνται ενεργά και επί της ουσίας (Κύριος ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα) ως τουριστικές επιχειρήσεις παροχής φιλοξενίας
• να λειτουργούν νόμιμα
• να έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία
• να απασχολούσαν στο έτος 2019 Προσωπικό με μισθωτή εργασία
• να λειτουργήσουν και να απασχολήσουν Προσωπικό με μισθωτή εργασία και το έτος 2021
• να αναλώσουν την ληφθείσα επιχορήγηση σε λειτουργικές δαπάνες επανέναρξης δραστηριοτήτων εντός της περιόδου 1/4/2021 – 31/12/2021.

Η Δράση θα συγχρηματοδοτηθεί με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ) που ανέρχονται καταρχήν (δύναται να αυξηθούν ώστε να καλυφθεί τυχόν μεγάλη ζήτηση) σε τριακόσια πενήντα εκατομμύρια ευρώ (350.000.000 €). Σε κάθε επιχείρηση θα αποδίδεται συνολική μη επιστρεπτέα επιχορήγηση σε ποσοστό κατά μέγιστο 5% του Κύκλου Εργασιών αυτής στο έτος 2019. Ξεχωριστή μέριμνα θα ληφθεί για τις επιχειρήσεις που για διάφορους λόγους δεν είχαν Κύκλο εργασιών στο έτος 2019.

Στόχος του Υπουργείου είναι η γρήγορη απόδοση των πόρων στις επιχειρήσεις και, μέσω αυτών, στην αγορά. Για τον λόγο αυτό, στην δράση θα εφαρμοσθεί Άμεση διαδικασία Αξιολόγησης. Αναλυτικότερα, οι αιτήσεις θα λαμβάνουν μοναδικό ενάριθμο ανάλογα με την ημερομηνία και ώρα υποβολής τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και θα αξιολογούνται με χρονολογική σειρά προτεραιότητας.

Σημειώνουμε ότι το σύνολο των διαδικασιών στην δράση θα υλοποιηθεί μέσω του ΠΣΚΕ και οι αρμόδιες Αρχές θα προχωρήσουν σε επαλήθευση των δηλούμενων στοιχείων μέσω διασταυρώσεων με στοιχεία που τηρούνται σε Εθνικές βάσεις δεδομένων.

Πηγή:https://bit.ly/3hSLeKW

0 Likes
1234 Views

Διαβάστε επίσης

Show Buttons
Hide Buttons