Δωρεάν Έλεγχος Επιλεξιμότητας για τα Προγράμματα Επιδοτήσεων
Accounting & Bussiness Consulting

Ένας τρόπος για να υποστηρίξετε το βιογραφικό σας σημείωμα σε μια συνέντευξη επιλογής για μια θέση εργασίας είναι να εντυπωσιάσετε τον υπεύθυνο της συνέντευξης και να γίνετε αξέχαστοι! Πράγμα απαραίτητο δεδομένης της κρίσης, της έλλειψης προσφοράς θέσεων εργασίας και του συνωστισμού των υποψηφίων για μια θέση. Τούτων δεδομένων, είναι πιο ασφαλές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης να στρέψετε την προσοχή γύρω από την πραγματική σας ζωή, και την ικανότητα σας να κερδίζετε ή να εξοικονομείτε χρήματα με μετρούμενα αποτελέσματα. Επίσης, είναι προτιμότερο να αναφερθείτε στον τρόπο που αναλύετε προβλήματα που προέκυψαν στην καριέρα σας, από το να γενικεύετε και να αναλώνεστε σε άνευ ουσίας λεπτομέρειες των εμπειριών σας κατά το παρελθόν.

Για τις θέσεις εργασίας που αναφέρονται στους τομείς των χρηματοοικονομικών, θα μπορούσαμε να πούμε ότι γενικά οι συνεντεύξεις χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: σε αυτές της συμπεριφοράς και σε αυτές που αναφέρονται ως case study (μελέτη περιπτώσεως). Η πρώτη κατηγορία στοχεύει στο να ανακαλύψει πως έχετε αντιδράσει στο παρελθόν σε συγκεκριμένα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην καριέρα σας. Η άλλη προσπαθεί να αξιολογήσει το είδος της προστιθέμενης αξίας σας προς την επιχείρηση.

Οι συνεντεύξεις συμπεριφοράς είναι πολύ δημοφιλείς, διότι αναγκάζουν τον υποψήφιο να είναι αληθινός και πιο σκεπτικός, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί. Πρέπει να έχετε ένα «οπλοστάσιο» με «ιστορίες» οι οποίες θα δείχνουν το μέγεθος των ικανοτήτων σας. Χρειάζεται να πείτε και να δώσετε έμφαση, στο αν κερδίσατε μερίδιο αγοράς όταν αναλύατε και αναπτύσσατε σχέδια σε άλλους τομείς, που εργαστήκατε στο παρελθόν. Με αλλά λόγια να είστε έτοιμοι – δοθείσης της ευκαιρίας – να πείτε τις επιτυχίες σας (ακόμα και όταν δεν διαθέτετε προηγουμένη σχετική εμπειρία, μπορείτε να αναλύσετε τις εμπειρίες από τα γκρουπ εργασιών σας στο πανεπιστήμιο, ακόμα περισσότερο των εργασιών «ποδαριού» αν είχατε την τύχη να κάνετε). Είναι δύσκολο να κάνετε εντυπωσιακή την εξιστόρηση των επιτυχιών σας, αν πρώτα δεν την έχετε προβάρει και μάλιστα, να την κάνετε με φινέτσα σε μια συνέντευξη. Για το λόγο αυτό, κάνετε πρόβα ξανά και ξανά και ξεφορτωθείτε τις περιττές λεπτομέρειες, επικεντρωθείτε στα ουσιώδη των προηγούμενων (εφόσον έχετε) επιτυχιών σας.

Οι συνεντεύξεις που αφορούν case studies, δεν επικεντρώνονται στην προηγούμενη εμπειρία σας, αλλά σε υποθετικές δράσεις για την επίλυση προβλημάτων. Άσχετα από το επίπεδο εμπειρίας σας, θα ήταν λάθος να αναφερθείτε στις οικονομικές αποδοχές που συνοδεύουν τη θέση. Κάνετε τη μελέτη σας στο σπίτι. Οι ειδικοί συμβουλεύουν συνήθως τους υποψήφιους να κάνουν εκτεταμένη έρευνα περί του αντικειμένου της εργασίας για την οποία καλούνται, πριν παρουσιαστούν σε μια συνέντευξη. Η έρευνα θέλει χρόνο για να πραγματοποιηθεί σε βάθος.

Μια συνέντευξη είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Αν μια case interview σας προβληματίζει, κάνετε περισσότερες ερωτήσεις δείξετε ότι διαθέτετε ένα περίεργο νου και θέλετε να δουλέψετε πολύ μέχρι να βρείτε τη λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα σας θέσουν. Αν το καταφέρετε αυτό, ένα σημαντικό μέρος της συνέντευξης τελείωσε. Το βιογραφικό σας και οι εμπειρίες σας, έχουν εντυπωσιάσει τους υπεύθυνους πρόσληψης, για το υπόλοιπο της συνέντευξης αφήστε τη γνώση και την εμπειρία σας να σας οδηγήσει.

Τέλος, φροντίστε να συνδέσετε την αποδεδειγμένη εμπειρία σας με τους στόχους της επιχείρησης που σκοπεύετε να εργαστείτε – και πάνω από όλα – μη φοβάστε να κάνετε διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Πηγή: https://bit.ly/3n9WhAi

0 Likes
1468 Views

Διαβάστε επίσης

Show Buttons
Hide Buttons